Извънредни мерки срещу сметищата в „Столипиново“

14:43, 14 сеп 17 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Съвместни екипи на  район „Източен“, ОП „Чистота“, Общински инспекторат, ОП „Общинска охрана“, Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР и РИОСВ започват дежурства през деня и вечерните часове, включително и в почивните дни, за да се спре образуването на нерегламентирани сметища за строителни отпадъци в квартал „Столипиново“.

Това бе решено на състоялата се по инициатива на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков среща с представители на институциите.

Порочната практика фирми и частни лица от целия град да идват тук да изхвърлят отпадъците от строително-ремонтни дейности трябва са спре. В дежурните екипи са включени длъжностни лица, които имат правото веднага да съставят актове за констатирано нарушение, след което да се наложат и законоустановените санкции. Ще бъдем безпощадни към нарушителите и ще следим за заплащането на евентуалните глоби“, коментира районният кмет.

По думите му, особено засилен ще е контролът на „любимите“ за нарушителите места, които са известни както на районната администрация, така и на ОП „Чистота“.

Николай Чунчуков напомни, че ОП „Чистота“ е обособило пред базата си на ул. „Даме Груев“ 64 А специална площадка, където могат да се отнесат строителни отпадъци от частни ремонти по домовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама