Министърът на икономиката с ангажимент към следващите издания на панаира в Пловдив

13:06, 25 сеп 17 / Политика 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър Караниколов пое ангажимент за откриване на щандове на ББР, БАИ и ИАНМСП в следващите издания на Международния панаир

„Министерството на икономиката се ангажира с откриването на щандове на Българска банка за развитие (ББР), Българска агенция за инвестиции (БАИ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) от следващите издания на Международния панаир с цел разширяване кръга на потенциалните инвеститори в България“. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на официалното откриване на 73-то издание на Международния технически панаир в гр. Пловдив. На събитието присъстваха още министър-председателят на Р България Бойко Борисов, кметът на гр. Пловдив Иван Тотев, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, бизнесменът Георги Гергов, депутати, политици и граждани.

По думите на икономическия министър Панаирът в Пловдив е най-авторитетната технологична среща на Балканите, доказателство за което е увеличеният с 20% ръст на изложбените площи. „Участието на компании от близо 40 държави, които представят не само технологии и машини, но и авангардни решения за индустрията и дома, е символ на една динамично развиваща се икономика, отличаваща се с устойчивост, конкурентоспособност и европейски стандарт за качество”, подчерта той. 

В заключение министър Караниколов пожела успех на участниците в изложението, както и в Конкурса за златни медали, който е най-значимото българско пазарно отличие за иновативни продукти с високо качество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама