Над 400 ученици тренираха с кмета на "Тракия" в нов спортен салон

12:15, 26 сеп 17 / Спорт 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 400 ученици се включиха в тренировката по проект “Спортно междучасие” в СОУ “Черноризец Храбър”. Инициативата бе официално открита от кмета на район “Тракия” Костадин Димитров, който е патрон на проекта. По негова идея преди 2 години в няколко училища в Пловдив се проведоха поредица от сутрешни тренировки, водени от известни спортисти. Димитров е президент и старши треньор на Армейски Спортен Таекуон-до Клуб „Тракия” гр. Пловдив и вицепрезидент на Българска Федерация по таекуон-до. Той e 6-ти дан, 7-кратен републикански шампион и национален състезател на Република България.

Въпреки дъжда, стотици ученици от СОУ “Черноризец Храбър” тренираха заедно преди началото на първия учебен час. Най-малките възпитаници на училището за първи път влязоха в новия спортен салон на училището, който смело може да се нарече един от най-хубавите в града. Изграден е на мястото на бившия плувен басейн, а стойността му е 127 000 лв., разказа директорът Елена Кисьова.

По идеята за обновяването на спортната база на училището работим от няколко години. Средствата, които вложихме за спортния салон, който събира едновременно три класа, са осигурени почти изцяло от нашия бюджет, като 32 000 от тях са финансирани от кметството на „Тракия“, допълни тя.

Костадин Димитров приветства новата придобивка на учениците в СОУ “Черноризец Храбър” и подчерта, че това става факт само с добър мениджмънт. Това е третият голям емблематичен спортен обект, който се открива в „Тракия“, подчерта той.

Спортно междучасие“ е един проект, който има амбицията да продължи своето развитие. От опит знаем, че сутришната гимнастика прави децата много по-бодри. След тренировката те влизат в клас много по-жадни за знания. Много важно е да се отбележи, че с проекта даваме възможнот на спортните клубове в града да се представят пред децата и така те да изберат своя спорт, който ще тренират през годината. Надявам се „Спортно междучасие“ да придобие широка популярност и този вид гимнастика да се практикува в цяла България“, коментира Костадин Димитров.

Усилията на кметската администрация децата на „Тракия“ да живеят по-добре се вижда и в обновената инфраструктура около училищата, в новите спортни игрища, които станаха факт през последните години в района, в обновените детски площадки и съоръжения, допълни той.

Проектът „Спортно междучасие“ обхваща деца и тийнейджъри от 6 пловдивски училища. Инструктори и треньори, хореографи, ръководители на спортни клубове, представители на популярни видове спорт и културни организации ще водят по установен график в различните общински училища занимания на открито, насочени към подобряване на спортната подготовка, двигателната култура и общия физически тонус на учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама