В Пловдив организират благотворителен крос срещу рака

12:05, 28 сеп 17 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен крос „Спри рака“, ще се проведе на 30 септември, събота, на Гребната база в Пловдив. Спортната проява е част от програмата на Регионалната научна конференция на тема „Съвременните възможности на клиничната хематология“, която се проведе вчера. Инициативите се организират от Сдружение „Спри рака” и Клиниката по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги“ с подкрепата на ръководствата на болницата и на Медицински университет – Пловдив.

Кросът „Спри рака“ се организара за втора поредна година, през 2016 година той се проведе на 22 май. Спортната проява има за цел да въвлече повече хора в активен начин на живот, движение, социални контакти за хората, преминали през онкозаболяванията, и техните близки. Целта ни е да учим на съпричастност и гражданска активност обществото, както и да създадем ежегодна традиция за провеждане на подобни събития. Също така искаме хората да проявяват еднакво уважение към лекаря и към активния начин на живот, споделят организаторите от Сдружение „Спри рака“.

Апелът на кроса – „Спри рака“, както и набраните средства, неслучайно са ориентирани към болните от злокачествени кръвни заболявания. Около 1/3 от смъртните случаи в света се дължат на някои водещи поведенчески и хранителни рискове: индекс на висока телесна маса, нисък прием на плодове и зеленчуци, липса на физическа активност, тютюнопушене, употреба на алкохол, липса на профилактика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама