Прокуратурата и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на контрабандни цигари в Асеновград

15:19, 06 окт 17 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на цигари без акцизен бандерол, внесени контрабандно от Турция.

Те са задържани на 5 октомври 2017 г. в района на Асеновград при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Събраните до момента доказателства по делото сочат, че групата е действала от януари 2015 г. по вече позната схема. Купувач от друг регион пристигал с микробус в покрайнините на Асеновград и оставял автомобила на уречено място за около час.

Двама от групата откарвали буса в склад в града (нает от сирийски гражданин, пребиваващ законно в страната), натоварвали го с цигари и го връщали на мястото. При предварителното проследяване на групата със СРС е установено, че натовареният с контрабандна стока микробус е бил „воден“ от автомобил, от който един от участниците е съобщавал по телефона дали по пътя има полицейски патрул или е „чисто“. Участниците в групата за задържани в момента, в който доставили на уреченото място автомобила, натоварен с 12 мастербокса луксозни турски цигари без бандерол.

В склада в Асеновград са открити още 9 мастербокса. Претърсени са общо 10 адреса, при извършените обиски е иззета и значителна сума пари. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на задържаните участници в групата са наложени парични гаранции от по 5000 лева.

Тримата не са осъждани, част от тях са съдействали на разследващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама