Фотографска изложба „България– два погледа“ в Пловдив

17:30, 04 ное 17 / Култура 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата „България – два погледа“ представя снимки, дело на двама фотографи – българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти. Официалното откриване се състоя на 2 ноември в Регионалния етнографски музей-Пловдив.

Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих с редица публикации в регионални и национални медии, включително и изяви в престижни списания като National Geographic и чуждестранни издания. Отразявал е прогреса на археологическите проучвания в резервата „Сборяново“ през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова. Той е автор на редица неповторими снимки на уникалните находки направени там.Автор е на 6 изложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и България.

Г-н Бейти е самобитен артист. Той е известен с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво, кратунки и камъни, които в неговите ръце се превръщат в бижута и шедьоври.Страстта му към фотографията датира отдавна, но едва след запознанството си с Драгомир Богомилов през пролетта на 2016 обръща повече внимание на това свое хоби. Това ще е негова първа изложба на фотоси.

Двамата заедно ни показват България през своите погледи. Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които разказват истории и всеки може да ги опише по различен начин.

Изложбата ще продължи до 16 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама