Пресякоха опит за внос на тонове месни продукти с изтекъл срок на годност

09:31, 03 ное 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Звеното „Фискален контрол“ към НАП Пловдив пресече опит за внос на близо 13 тона месни продукти с изтекъл срок на годност. При извършена проверка на територията на месопреработвателно предприятие в област Хасково, на пломбиран камион с месо на ГКПП „Дунав мост 2“, органите по приходите са констатирали, че част от стоката намираща се вътре в кашоните е с етикети, с изтекъл срок на годност. При последвала проверка на съдържанието на всички прилежащи кашони с месни продукти в т.ч.  12 835 кг. кайма – свинска и телешка  и свински гулаш/ са констатирали несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките.
Служителите на „Фискален контрол“, чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки са изискали съдействие от органите на Агенцията по безопасност на храните /БАБХ/ и Икономическа полиция. След извършената съвместна физическа проверка са установили негодността на стоката и невярно съдържание на придружаващите документи.
Органите на БАБХ са наложили забрана върху стоката и са издали разпореждане за унищожаване, чрез изгаряне.
От началото на 2017 г. фискалните агенти на сектор „Оперативни дейности“ Пловдив са извършили 52 608 проверки на фискални пунктове и  14 099 проверки на местата за разтоварване на транспортните средства. В резултат на извършените контролни действия са съставени 249 акта за нарушения и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените санкции 277 700 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама