Район „Централен“ в Пловдив продължава залесителната акция

11:18, 21 ное 17 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засаждането на дърво на тротоар изисква минимум 5 м. отстояние от фасадата на сградата, гласи наредбата на Община Пловдив.

Залесителните акции през годината са провеждат два пъти съвместно с ОП „Градини и паркове“. Есенната залесителна акция продължава докато климатичните условия позволяват, често и до пролетта. Тя стартира със зацветяване на района, като през октомври 2017г. бяха засадени 360 000 цветя в „Централен“. В края на м. ноември еколозите на района съвместно с техните колеги стартират засаждане на дървета. Общият им брой ще надвиши 130, като сред заявените от Общинския разсадник видове са широколистни декоративни дървета, иглолистни видове, липи, чинари, туй и др. От отдел „Екология“ на район „Централен“ напомнят, че парковете са с приоритет при залесителните кампании: есенната ще зарадва деца и възрастни в района на парк „Рожен“, парк „Евмолпия“, парка около пощата на бул. „Пещерско шосе“, на Младежкия хълм, парк „Бунарджика“ и др.

Във връзка с често засяганата тема в медийното пространство за изсичането на дървета в централна градска част считам за редно да дадем актуална информация за процесите по засаждане и изсичане на растителни видове.“, казва Георги Стаменов.  

Районният кмет и неговият екип еколози са наясно с това, че има зони в гр. Пловдив, като кв. Капана например, където растителността е по-оскъдна. „Все пак е редно да спазваме наредбите на Община Пловдив в тази връзка: нужно е отстояние от поне 5 м. от фасадата на сграда, за да засадим дърво.“, добавя г-н Стаменов и споделя, че за пролетта на 2018г. има идеи, които ще предложи на обектите в квартала.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама