Солени глоби за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в Пловдивска област

12:00, 06 яну 18 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ – Пловдив информира, че за нерегламентирано изгаряне на отпадъци през зимния сезон и използване на печки на твърди горива се предвиждат сериозни санкции, както за юридически, така и за физически лица.

Според Закона за управление на отпадъците глобата за физически лица е от 2 000 до 5 000 лв., а за юридически лица и еднолични търговци от 1 400 до 4 000 лв. При изгаряне на опасни отпадъци – отработени масла, филтри, абсорбенти, замърсени с опасни вещества и други, санкцията за нарушителите ще е в размер от 10 000 до 50 000 лв.

РИОСВ и Пловдивският общински инспекторат провериха преди месец и половина нерегламентирано изгаряне на отпадъци в района около Кукленско шосе  № 15, където бе забелязан дим. На място бе констатирано, че в двора на общежитие, собственост на фирма „ЕМ Консулт 2016“ ЕООД, има тлеещи отпадъци от разнороден характер – опаковки от алкидни бои, силикон, балатум, части от стари мебели и PVC бутилки. На фирмата бе съставен акт за извършеното нарушение. При подобни случаи глобата съгласно Закона за управление на отпадъците е в размер от 1 400 лв. до 4 000 лв


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама