Община Раковски предоставя топъл обяд за 250 човека в нужда

10:00, 13 яну 18 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Освен с приоритетното асфалтиране и благоустрояване на уличната мрежа, община Раковски е и сциална община и  изпълнява редица програми и ангажименти. Тази социален проект за топъл ообяд  е за хора, които са в крайно тежко материално състояние и имат нужда от социална подкрепа”, това съобщи кметът Павел Гуджеров при подписването на договора за "Приготвяне и доставяне на храна- топъл обяд".  Договорът е в изпълнение на проект по оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.

Договорът  подписан с местна фирма е  до 2019г. и ще осигури топла храна на 130 социално слаби жители на Раковски. Заедно със социалният патронаж  финансиран изцяло от общинския бюджет около 250 социално слаби ще бъдат обхванати  по двата проекта.

Храната  се приготвя по предварително изготвено  и одобрено  от общината седмично меню, включващо : супа, основно ястие, десерт и хляб.

Доставката на приготвената храна ще се извършва, както следва: – за град Раковски – до пункт, находящ се в кв. Секирово; - за 6-те села от Община Раковски (с. Белозем, с. Стряма, с. Шишманци, с. Чалъкови, с. Болярино, с. Момино село) – до точка/адрес на потребителя, по следния график: - обяд: от 11:00 ч. до 13:00 ч.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама