Задържаха 4000 литра нелегален алкохол

09:43, 24 яну 18 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служителите на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив задържаха при „роуд стоп" проверка 4000 литра нелегален алкохол.

На входа на град Гурково, в посока Прохода на Републиката, митническите служители спират за проверка товарен автомобил. При проверката в товарното помещение на камиона са открити 4 еднотонни пластмасови съда, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол. При извършения полеви тест се установява, че алкохолния градус на течността е 96.7% vol.  Шофьорът на превозното средство не е представил документи, удостоверяващи плащането на дължимия за стоката акциз, като обяснил, че не е присъствал на товаренето, което е било извършено от непознати за него лица, на които той е предоставил превозното средство.

Етиловият алкохол (спирт) и камиона са задържани в Митница Пловдив с цел извършване на допълнително разследване и установяване на виновните лица.

По първоначални изчисления е предотвратена щета за бюджета от близо 44 000 лева, представляващи дължимия за стоката акциз. В тези случаи законът предвижда глоба от двойния размер на акциза или близо 88 000 лв.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама