Картини на Златю Бояджиев гостуват във Виена

18:05, 08 фев 18 / Култура 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба на творби на Златю Бояджиев и Стоян Куцев ще бъде открита днес в Българския културен институт “Дом Витгенщайн” във Виена. Тя е част от културната програма по повод председателството на България на Съвета на Европейския съюз. 

15 от най-известните платна на Златю Бояджиев, предоставени от фонда на Градска художествена галерия – Пловдив, ще бъдат представени в рамките на изложбата, която ще продължи до 30.03.2018г. в залите на българската културна мисия. 

Изложбата на двамата пловдивски художници е сред проявите, предшестващи 2019 година, когато страната ни отново ще бъде във фокуса на вниманието на цяла Европа заради титлата на град Пловдив като Европейска столица на културата.

Двойното представяне на изобразително изкуство от Пловдив е в изпъление на мащабната съвместна програма на „Дом Витгенщайн“ и Градската художествена галерия, чийто първи етап са вече осъществените две изложби – на Цанко Лавренов и на Васил Стоев. 

През месец март в един от салоните на виенската ни мисия ще бъдат изложени и творбите на пловдивските автори Васил Маргаритов (скулптура) и Димитър Воденичаров (живопис). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама