Описват незаконните постройки в Столипиново

14:25, 09 фев 18 25 762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Администрацията на пловдивския район „Източен“ започва опис на незаконните сгради в региона, съобщи кметът Николай Чунчуков, предаде БНР. 

Акцията е фокусирана главно в Столипиново, където около 90% от сградите нямат разрешително за строеж. Всеки случай ще бъде разглеждан и на хората без подслон ще бъдат предлагани общински жилища, посочи районният кмет. 

Повод за акцията е сигнал от EVN за строителство на жилищни сгради около техни стълбове за осветление. Подобен казус имаше и в район „Северен“ в Арман махала.

Район „Източен“ акцентира върху това да спира незаконното ново строителство, каза още Николай Чунчуков. След анализа за заварените незаконни постройки ще се решават бъдещите действия, допълни той. акцията е сигнал от EVN за строителство на жилищни сгради около техни стълбове за осветление.

В същото време започна доброволното събаряне на получилата известност в последните дни къща в Арман махала в Пловдив. Собствениците доброволно премахват абсурдната постройка, в която беше вграден уличен стълб и прегради улица в квартала. 

Дотук се стигна, след като беше съставен акт на собствениците, че сградата е незаконна и до десет дни трябва да бъде съборена.

Жителите на Арман махала признават, че повечето къщи в района са построени през годините без документи. От местната администрация обаче са категорични, че вече няма да се строи без документи в Арман махала, както е било през годините.

"Това са едни проблеми, трупани 60 години, които ние сега не може да ги решим с магическа пръчка, но въпросът е те да видят и да знаят, че редът общо е за всички, включая и за тях, и да започнат точно като нас, като всички останали да ги спазват просто тези закони", коментира Ральо Ралев, кмет на район Северен, пред БНТ.

Заради това, че сами започнаха да бутат незаконната постройка, от кметството обещаха да не налагат финансови санкции на нарушителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама