Движението през прохода „Превала“ и Пампорово се извършва с вериги за всички моторни превозни средства, съобщиха от Областно пътно управление Смолян.

Освен това има ограничение и за товарните автомобили, които да са до 12 тона без ремаркета и полуремаркета през „Превала“, а за Пампорово важи целогодишната забрана за МПС-та над 3,5 тона.

Ограничения за камиони има въведени още по пътищата Тешел - Борино - Доспат, до границата с Гоце Делчев, както и по пътя Доспат - Батак. Движението по пътната отсечката Лъки - пътно кръстовище за хижа Момчил юнак е ограничено за МПС с тегло над 12 тона поради намален габарит на пътното тяло.

„Пътните настилки са предимно мокри, заснежени, а по високите и усойни места частично заледени и обработени. Нямало е сигнали за инциденти и закъсали автомобили през нощта“, коментираха още от дежурната част на Пътното управление в Смолян.

От снощи отпаднаха ограниченията за товарни автомобили през проходите „Рожен“, „Печинско“ и по пътя Девин - Михалково. След близо 24-часов снеговалеж на места новата покривка в Смолянско надхвърля 40 см.

Времето в Смолянско е облачно, като на места има и мъгли, а температурите варират от минус 2 до минус 7 градуса. По данни на Планинската спасителна служба в Пампорово, новата снежна покрива в района на курорта е от 35 до 40 см, като температурата към този час е минус 5 градуса. 

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно