Няма да евтанизират питбула, убил дете в пазарджишко село

14:50, 12 фев 18 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На този етап питбулът, убил дете в пазарджишкото село Мокрище, няма да бъде евтанизиран”, съобщи за "24 часа" директорът на областната агенция по храните д-р Петко Митев.

Инцидентът стана на 29-ти януари в дома на собственика на кучето Димитър Михайлов.

Днес изтича 14-дневния карантинен период, през който трябваше да бъде установено дали кучето не е болно от бяс, като вероятна причина за агресията му към детето. Подобно заболяване обаче не е установено.

Ежедневното наблюдение на експерти от дирекцията по храните е показало, че кучето не проявява каквато и да е било агресивност. Това вероятно се дължи на факта, че през карантинтния период питбула е бил хранен ежедневно и около него не е имало дразнители.

Все още обаче не е готова назначената експертиза за агресивността на кучето, която се очаква всеки момент”, поясни д-р Митев.

Той допусна, че след получаване й кучето може да бъде преместено от къщата на собствениците си в Мокрище, където бе оставено на отговорно пазене, в полицейски кучкарник, за да е на разположение във всеки един момент на досъдебното производство за смъртта на детото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама