Разкриха нарколаборатория за производство на синтетична дрога

15:30, 12 фев 18 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти на ОДМВР-Пазарджик разкриха нарколаборатория за производство на синтетична дрога. Задържан е 48-годишен мъж, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена на 9 и 10 февруари. Служители на „Криминална полиция“ в ОДМВР-Пазарджик предприели претърсване в жилище на криминално проявения Й. Ж. /48 г./ от Пазарджик, в което открили минилаборатория за производство на синтетичен наркотик от вида „пико“. 

В помещението намерили и иззели химически вещества, използвани за производството на дрогата, 37 кутии с таблетки на лекарствени продукти, ползвани за извличане на психоактивно вещество, везни, епруветки. Открита е и над 23 грама готова продукция, реагирала положително при наркотеста на метамфетамин. 

Последвало и претърсване на автомобила, ползван от Й.Ж., от който криминалистите иззели още 120 кутии с таблетки, ползвани за направата на „пико“. 

Мъжът е задържан в полицейския арест и срещу него е образувано досъдебно производство. Действията по разследването и документирането на случая продължават под наблюдението на Районната прокуратура в областния град.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама