БЧК Пловдив с кампания за 14 февруари

11:27, 13 фев 18 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка година по повод 14 Февруари доброволците на Български младежки Червен кръст в цялата страна организират АНТИСПИН кампания, с която информират за темите "Превенция на ХИВ/СПИН", "Сексуалнопредавани инфекции и сексуално рисково поведение".

И тази година доброволците младежи от организацията подготвят атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на обществото към важните теми.

Първата част от кампанията ще се проведе на територията на  Университет по хранителни технологии съвместно със Студентски съвет на университета. Идеята е вниманието на студентите да бъде привлечено чрез няколко забавни занимания, тематични за деня:

1.       Снимка в рамка за снимка под формата на сърце

2.       Игра „Тя и Той“ – Задават се различни въпроси и двойката отговаря като вдига табелки с надпис „Тя или Той“.

3.       Игра Кутия с презервативиВсички презервативи са повредени или с изтекъл срок на годност и само 1 е годен и здрав.

4.       Ръчноизработени картонени сърца с презервативи – подарък за всеки участник от игрите

5.       Кутия „Остави послание, вземи послание“

6.       Раздаване на презервативи

7.       Снимки с човек, облечен с костюм на презерватив

8.       Демонстрация как се поставя правилно презерварив

Втората част на събитието ще се проведе в центъра на гр. Пловдив – срешу Централна поща.Там дейностите ще бъдат сходни на първата част. Към инициативата, благодарение на организацията „Erasmus Students Network“ ще се включат представители на различни държави, които са в Пловдив по програма „Еразъм“. Те ще учат хората как да пишат и казват „Обичам те“ или други позитивни послания на съответния език.

 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама