Областният управител на Пловдив се срещна с посланика на Република Казахстан

16:26, 15 фев 18 / Политика 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководителят на дипломатическата мисия на Република Казахстан - г-н Темиртай Избастин, посети Областна администрация – Пловдив и се срещна с областния управител Здравко Димитров.

По време на визитата си г-н Избастин беше придружен от почетния консул на Република Казахстан - Митко Солаков. В срещата взеха участие и заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, както и главният секретар Борислав Димов.

Г-н Темиртай Избастин обсъди с областния управител възможностите за икономически и културни отношения, за двустранни бизнес контакти и партньорство между учебните заведения в Област Пловдив и Казахстан.

Посланикът сподели, че през месец март се подготвя голямо мероприятие, което ще е под егидата на Международната организация за тюркска култура ТЮРКСОЙ. С два грандиозни концерта в Пловдив и София ще бъдат представени културните ценности и историческото наследство на Казахстан. 

Областният управител връчи на г-н Избастин почетния плакет на Област Пловдив с пожелание и надежда за бъдещо ползотворно сътрудничество.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама