Твърда позиция взе кметът на община Куклен

19:35, 21 фев 18 / Политика 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атаки  и лични нападки поде инвеститорът ФУНДАМЕНТ ООД , целящи да опетнят доброто име на кмета на община Куклен – Мария Белчева, както и да отслабят  позицията ѝ по отхвърлянето  на проекта  за изграждане на крематориум.

Заявявам, че стоя зад интересите на кукленци, за абсолютното отхвърляне на  възможността за изграждане на инсинератор  за човешки тленни останки на територията на Куклен. Моите действия ясно показват това”- каза Мария Белчева.

Припомняме, че община Куклен съвместно с инициативен комитет  внесе дело в административния съд, с което оспори  решението  на РИОСВ. Делото дойде след гласуването в Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. С осем гласа „ЗА“ и три – „ПРОТИВ“ инспекцията одобри оценката за въздействие върху околната среда по осъществяването на проекта на частния инвеститор, който иска да построи крематориум за изгаряне на тленни човешки останки.

Инициирана бе и среща с областния управител, митрополит Николай и ФУНДАМЕНТ ООД.

Очакваме решението  на съда по  делото. Дотогава  опитите  да ми се въздейства по нелицеприятен начин, са  некоректни и абсолютно неоснователни ” - заяви  Мария Белчева.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама