Пловдив е в готовност за очаквания студ и сняг

08:30, 25 фев 18 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив е в пълна готовност адекватно да реагира на прогнозираното от метеоролозите застудяване през уикенда и началото на следващата седмица.

Това заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов след края на свиканото от него заседание на оперативния щаб за зимно поддържане на града.  

Още в навечерието на зимния сезон предприятието беше заредено с достатъчно количество противообледенителни материали – 4128 т сол за обработка на пътните настилки, 84 т калциев дихлорид, предназначени за тротоарите и пешеходните зони, и 2000 т пясък за алеите в парковете и градините. Поради топлото време досега, количествата са почти непокътнати.

55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 7 челни товарача също са в готовност да извършват  зимната поддръжка и почистване на Пловдив.

Имаме разработена и утвърдила се в практиката технология колко и  какви машини точно кога да се включат в работен режим. Разработени са и маршрутни графици за всеки един автомобил, включен в зимното почистване. Изпълнението на курсовете се следи онлайн чрез GPS“, каза Иван Стоянов.

Той напомни, че при поледици и снеговалежи първо се обработват мостовете и надлезите, следват улиците първа категория, както и другите пътни отсечки с интензивен трафик.

Директорът на „Чистота“ увери, че се почистват и най-малките улички в Пловдив. За целта обаче е необходимо и съдействието на гражданите, които да осигурят проходимост за снегопочистващата техника от паркирани автомобили.  


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама