Кандидатстудентска борса се провежда в Пловдив

11:15, 26 фев 18 25 714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

17 висши училища ще обявят специалностите си и условията за прием на кандидатстудентската борса в Пловдив, която ще се проведе във филиала на Техническия университет на 26 и 27 февруари.

Това е 24-то издание на инициативата, в което се включват по-малко вузове и образователни институции. Основната информация за балообразуване и дати за прием на документи са в сайтовете на университетите, но на място желаещите могат да научат подробности за учебни планове и програми по дисциплини, предава БНР.

От пловдивските вузове участие са заявили само Аграрният университет и Висшето училище по икономика и сигурност. От морската столица ще дойдат Варненски свободен университет и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”. От софийските вузове се включват СУ „Св. Климент Охридски“, Техническият, УНСС, ХТМИ,  Висше строително училище „Любен Каравелов”, Висше транспортно училище “Т. Каблешков”, Лесотехнически и Минногеоложки университет, НБУ. Свои щандове ще имат също Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Технически университет - Габрово, Югозападен университет ”Неофит Рилски”.

На изложението ще има и банки, които дават студентски кредити. По традиция някои от висшите училища дават възможност по време на борсата да се подаде заявка за участие в предварителните изпити, макар че някои от тях вече проведоха първите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама