Кметът на Септември обвини офшорки за атаките срещу него

13:40, 09 мар 18 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За атаките срещу себе си кметът на Септември Марин Рачев обвини офшорни компании, които имали интерес да заграбят минералната вода във Варвара. Днес съдът в Пазарджик отложи делото срещу него по обвинение за укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво. 

Преди да влезе в пазарджишкия съд Марин Рачев заяви, че е платил гаранцията си от 130 000 лева. „В действителност дори се събраха и повече пари от хора, които са съпричастни, които не искат общината да бъде въвличана в схемата на т.нар. спасители”, заяви Рачев, цитиран от NOVA.

Според него част от инициативата „Да спасим Септември” стояли зад въпросните офшорни компании и това било схема, в която били въвлечени и други кметове.

„Работеща схема чрез изопачаване на фактите, чрез полуистини. Обезскостяване на един куп големи фирми, включително и Община София е била потърпевша от тези спасители и от хората, които стоят зад тях. Това са офшорни фирми, регистрирани на не знам си там какви острови. Това находище за минералната вода във Варвара никога няма да бъде обсебено. Дори отрязаха тръбите към чешмите в село Варвара. До там им стигна наглостта”, каза още кметът на Септември.

Основният опонент на кмета адвокат Николай Баташки каза, че действително има офшорна фирма, но тя никога не била участвала в държавни и обществени сделки. Част от недоволните от кмета представиха в съда копие от доклада на Агенцията за държавен финансов контрол, според който Марин Рачев е извършил куп нарушения.

Кметът е завел дела за клевета срещу хора от инициативния комитет, а те са поискали главния прокурор да разпореди ново разследване на дейността на Марин Рачев.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама