Започва тридневният "Уикенд в Пловдив"

20:00, 09 мар 18 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С изложба „Гостоприемният Пловдив“, фолклорни изпълнения и погача с мед и сол бе дадено началото на тридневното събитие „Уикенд в Пловдив".

Откриването на най-новия проект на Съвета по туризъм в Пловдив под името Дефиле „Уикенд в Пловдив“  се състоя днес в централното фоайе на Градския дом на културата „Борис Христов“.

„Уикенд в Пловдив“ дава възможност на жители и гости на града да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа на 9, 10 и 11 март 2018г. от 12ч. в петък до 12ч. в неделя. През тези 48 часа желаещите ще могат да разгледат „пъстрата палитра“ на хотелската база с тайните на нейната „кухня“, да посетят над 10 спектакъла, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да релаксират и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали и др. Само през този уикенд гостите могат да получат и промоционални карти или ваучери за бъдещо посещение на обектите.

Церемонията започна в 12 часа с изпълнения на фолклорния състав към УХТ – Пловдив. След тях Стефан Шивачев, директор на Регионалния исторически музей, представи мултимедийната фотоизложба „Гостоприемният Пловдив“, включваща архивни и съвременни кадри на емблематични места и сгради в града под тепетата.  

Сред официалните гости на откриването, организирано и ръководено от Председателя на УС на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев  бяха Генералния консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани, г-жа Савина Петкова – Председател на Общински съвет - Пловдив, инж. Александър Държиков – заместник-кмет „Култура и туризъм“ на Община Пловдив, проф. Кольо Динков – ректор УХТ Пловдив, проф. Йорданка Алексиева – зам.-ректор на УХТ Пловдив, които са и партньори по проекта. 

Председателят на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев разказа за идеята на проекта и участниците в него - 7 хотела, 9 заведения и 11 културни институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама