​Ученици от Пловдив изработват перуки за онкоболни жени

18:10, 12 мар 18 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив изработват перуки за онкоболни жени. Първата от тях е готова и вече радва своя притежател. Инициативата за благородният жест дошла от неправителствена организация, предаде БНТ.

"Те събират дарени коси и търсеха вариант, където това да се изработи и да се използва пълноценно, явно че трудно се откликва на такова нещо, защото перуката е бавно правещо се пособие, а когато се работи с естествена коса и се прави нещо за живота, е още по-сериозно, но ние решихме да приемем предизвикателството", обясни Емилия Арабаджиева - директор на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив.

Със задачата се заели учениците от 9А клас. Работели в часовете по практика, а понякога и вкъщи. В сглобяването се включили и три дванайсетокласнички. В края на първия учебен срок, перуката била завършена и вече е дарена.

След като в интернет били публикувани снимки с перуката, много граждани започнали да търсят връзка с учебното заведение. "Започнаха директно да ни се обаждат и да ни предлагат дарение коса", обясни Арабаджиева.

Учениците вече изработват и втора перука, която през юни ще зарадва още една жена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама