• снимка: Facebook

50 лева глоба, вместо досегашните 30, ще плащат паркиращите в пешеходната зона на ул. „Йоаким Груев“ в "Капана“. На улицата вече са поставени и съответните знаци, съобщи кметът Иван Тотев. В артквартала контролът е постоянен чрез дежурни екипи на „Общинска полиция“ и „Общинска охрана“, които съблюдават за реда и спокойствието, допълни още той.

Местната управа подготвя и две промени по отношение на масите за открито сервиране в „Капана“. Едната е даване на разрешение за повече столове и маси през улица или в близост до съответното заведение, като разполагането им ще става след взимане на съгласие на собствениците на близките сгради, обясни градоначалникът.

Втората е даване на възможност за разполагане на барове на улиците, отново в зоната на съгласуваните схеми.

Общинската сграда на улица „Йоаким Груев“ №13 ще бъде дадена под наем чрез търг за срок от 10 години за ресторант. Предвижда се ремонтните дейности, които бъдещият наемател ще направи, да бъдат за сметка на наема. Служителите от отдел „Образование“ и „Здравеопазване“ на район „Централен“ и военния отдел, които в момента помещават първия и втория етаж на сградата, ще бъдат преместени на адреса на „Пловдивския общински инспекторат“ до Цар-Симеоновата градина, който пък се мести на улица „Лев Толстой“ № 2, в сградата, където преди това се помещаваше администрацията на район Източен).

От пролетта до есента ще стартира общинска програма, която предвижда всеки петък и събота вечер един час музика на живо на сцената на Ядрото в Капана, каза още Иван Тотев. Участие ще могат да вземат различни изпълнители и състави.

В артквартала ще бъдат подменени и всички указателни табели, съобщи Дарик.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно