Горските стражари във Варненско задържаха три каруци с незаконна дървесина

13:31, 13 мар 18 25 1166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini



Три каруци, натоварени с общо 5 куб. м незаконно добити дърва за огрев, са задържани при проверки на горските стражари във Варненско.


Една от каруците е конфискувана на територията на ДГС „Варна”. Служителите на стопанството са съставили 4 акта за незаконната сеч на 1 куб. м дървесина. От нарушителите е конфискуван и моторен трион.


При системната контролна дейност в обхвата на ДЛС „Шерба” е установен нерегламентиран добив на 3 куб. м дърва за огрев. Каруцата, с която е била транспортирана дървесината, е задържана. Горските стражари са съставили 12 акта.


Трета каруца е конфискувана при обход на ДГС „Цонево”. Служителите на стопанството са съставили два акта за незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев.


Други два акта и един констативен протокол са съставени при проверки в ДГС „Суворово”, където  горските стражари са установили 0,5 куб. м нерегламентирано добита дървесина.


В резултат от интензивната контролна дейност в Добричко са задържани 8 куб. м дървесина, изсечена незаконно на територията на ДЛС „Балчик”.

От съставените през изминалата седмица общо 24 акта в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие четири са за нерегламентирания добив на 1 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДГС „Генерал Тошево”.


В периода от 6 до 12 март в горите, стопанисвани от СИДП, са извършени 680 проверки.

80 от тях са на обекти за добив на дървесина, 69 – на превозни средства, 514 – на ловци, а 17 – на други физически лица.

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама