Тръгва ново дело срещу адвокат Владимир Елдъров

11:15, 14 мар 18 25 1456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Пловдивския районен съд започва ново дело срещу адвокат Владимир Елдъров - този път за измама и злоупотреба с доверие. Адвокатът е бил упълномощен от десетки хора, за да ги представлява по застрахователни дела за изплащане на обезщетения за техни пострадали близки при катастрофи. 

Сумите се превеждали по банкова сметка на Елдъров, като той не предавал на пострадалите цялата сума, а част от нея оставял за себе си. Става дума за между 47-80 000 лева. В един от случаите обвиняемият присвоил изцяло преведеното от застрахователя обезщетение в размер на 80 000 лева. Общо адвокатът е ощетил клиентите си с над 600 000 лева, гласи обвинението, съобщи БНР.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Владимир Елдъров е обвинен, е лишаване от свобода от 1 до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „подписка“ по настоящото дело, но същият се намира в затвора в Пловдив, където спрямо него се прилага мярка за неотклонение „задържане под стража“, постановена от съда по друго дело, по което е осъден на първа инстанция.

Миналата година Пловдивският окръжен съд постанови общо 36 години затвор за адвокат Владимир Елдъров и шестимата му помощници - извършители на палежи и поръчителства на две убийства. 

Елдъров получи общо 7 години и 6 месеца, които трябва да изтърпи при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен, че склонявал да бъдат убити неговите конкуренти - адвокатите Владимир Мерджанов и Димитър Деков. Техните коли са били опожарени, като за сплашване на Деков в шкодата му е била подхвърлена обезглавена кокошка.

Елдъров е осъден и за подбудителство на палежи общо на две къщи - в Марково и Баня, на 4 автомобила - в Пловдив и Марково, на джип в Баня и на трактор в село Зелениково. Това е станало в периода между 10 октомври 2013 г. и 29 март 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама