8 млн. лева са нужни за възстановяване на пътя Смолян-Мадан

09:45, 15 мар 18 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 10 дни ще има обходен маршрут при свлачището край Смолян. 7-8 милиона лева ще струват възстановителните дейности на самия път Смолян-Мадан, който вече 10 дни е блокиран от огромно срутище. Това стана ясно след огледа на място, извършен от от министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков с представители на експертната група, съобщи БНР.

Средствата ще бъдат осигурени от междуведомствената комисия за защита на населението при бедствия и аварии към Министерския съвет. 

„Минимум 7-8 милиона лева ще струва укрепването, не само на свлачището, но и на пътното платно. Имаме и водопровод… Ние трябва да запазим цялата инфраструктура, да осигурим и нормалното водоподаване и нормалното преминаване на хората през републиканския път“, каза Нанков.

„До края на календарната годината, при начертаването на мерките в понеделник и започването на аварийно-възстановителните работи, ще сме готови“, подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Пътят е част от връзката за бъдещия Гранично-пропускателен пункт „Рудозем“. Вчера експертна комисия направи оглед на терена. До 19 март специалистите трябва да излязат с доклад за оценка на ситуацията и предложения за решаване на проблема. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама