Започва пролетното миене на улици в Пловдив (СНИМКИ)

10:40, 16 мар 18 25 807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

15 специализирани автомобили започват от днес пролетното машинно миене на улици и булеварди в Пловдив. 

Графикът на почистване остава непроменен - 5 пъти в седмицата ще се мият основни булеварди, 3 пъти седмично - главните улици, а 1 път - малките улици. През нощта ще се мие на маркуч, чиято по-силна струя измива пътното платно, тротоарите и дори под автомобилите. През деня, когато се засили трафикът, ще се мие на дюза.

За вътрешнокварталните улици, велоалеите, тротоарите и другите пешеходни зони се пуска закупената през последните години малогабаритна мултифункционална техника.

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов изтъкна, че тази година няма нови купени машини, тъй като миналата година те са били изцяло подновени. 

Чакаме да ни възложат и подновяването на маркировката на пешеходните пътеки в Пловдив. За целта сме купили специализирана машина, предстои обучението на шестимата души, които ще работят с нея, каза още Иван Стоянов.

С цел подобряване на въздуха ОП „Чистота“ продължава да оптимизира както технологичния процес, така и числения състав. Иван Стоянов предлага щатът на предприятието да се съкрати с 32 бройки.
„Тези щатове в момента са вакантни, тъй като след напусналите през последните няколко месеца работнички ръчен труд, не сме назначавали нови. По този начин се освобождават средства за увеличаване на механизираното метене и миене, което е по-ефективно и по екологично, а и все по-приложимо заради непрестанно подобряващата се пътна инфраструктура в Пловдив“, допълни Иван Стоянов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама