Над 30 нарушители за половин час засече новата мобилна камера на Пътна полиция-Пловдив

13:45, 16 мар 18 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес “Пътна полиция”-Пловдив използва нова, модерна  мобилна камера за засичане на превишена скорост. Лазерното устройство работи при всякакви метеорологични условия и е с висока прецизност при заснемане на повече от един нарушител, съобщава БНР. 

Апаратурата не може да бъде заглушена и е недостъпна за всякакво въздействие от досегашните антирадарни системи, обясни инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“.  

Широкообхватният дисплей и лазерното насочване обхващат пътните платна и в двете посоки на мястото, където е ситуирана камерата, като лъчът засича всички движещи се коли. Специален софтуер отчита всяко превишение на скоростта, правейки за част от секундата по пет бързи снимки на нарушителя - колата и номера.  

Данните автоматично се предават в сървърите на КАТ и след обработката им прегрешилият шофьор до някоблко дни получава уведомление за наказанието си. 

Новата камера е мобилна и ще се разполага по невралгични пътни артерии. Действието й беше тествано първо на бул. „Санкт Петербург“, в отсечката между  хипермаркетите МЕТРО и ТЕХНОПОЛИС.  

Само за първите 30 минути бяха засечени 31 нарушители на ограниченията на скоростта за движение в градски условия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама