Областният управител на Пловдив дари автобус по случай празника на 68-ма бригада

17:00, 19 мар 18 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Здравко Димитров дари на 68-ма бригада Специални сили автобус „Сетра“ по случай тържественото отбелязване на 75 години от сформирането на парашутната дружина и сформирането на Българските сили за специални операции. Той лично връчи ключовете за автобуса, който ще обслужва войниците и командния състав на командира на 68-а бригада бр. ген. Явор Матеев. Дарението се реализира по инициатива и с подкрепата на областния управител Здравко Димитров и се осъществява благодарение безвъзмездното дарение от управителя на фирма „Хеброс бус“, инж. Веселин Дошков.

Това стана, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие Тържествения строй на военното подразделение, в присъствието на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров, областния управител на Област Кърджали Никола Чанев, зам.-областния управител и главния секретар на Област Пловдив Петър Петров и Борислав Димов, председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова,  командира на 68-ма бригада бригаден генерал Явор Матеев, заместник-кметът на Община Пловдив Златин Велев, народни представители, общински съветници, ветерани и граждани.

68-а бригада Специални сили е създадена преди 75 години и носела името Парашутна дружина. 68-ма бригада „Специални сили“ става отделна част от Българската армия след приетите от Народното събрание промени, публикувани в Държавен вестник от 09.12.2016г., в Закона за отбраната и въоръжените сили.

Пред  параклиса  „Свети Йоан Рилски Чудотворец”, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, с която бяха почетени загиналите при изпълнение на войнския си дълг военнослужещи. Присъстващите сведоха глави в едноминутно мълчание, а пред паметника, издигнат в чест на героите, бяха положени венци и цветя.

Председателят на Народното събрание и  министърът на отбраната прерязаха лентата и на обновения Тактически оперативен център и крило за настаняване.

Тържествата по случай 75-та годишнина на Българските сили за специални операции продължиха с тържествено събрание, на което бяха наградени ветерани, военнослужещи и цивилни служители за проявения от тях професионализъм и дълг. Бригаден генерал Явор Матеев получи от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева почетен знак на Народното събрание на Република България за всеотдайната си служба. Областният управител поздрави военните с празника и заяви „Високо ценим всичко това, което правите за страната си. Бъдете винаги така отдадени на нашето Отечество. Пожелавам здраве на вас и семействата ви. Честит празник!“ Беше прочетен и поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама