Родопското село Проглед въстана заради отнети пари за ремонти

11:30, 20 мар 18 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на родопското село Проглед ще протестират пред общината в Чепеларе по време на заседанието на местния парламент по обед. Протестиращите смятат да блокират за кратко пътя през Чепеларе. Очаква се съветниците да пренасочат пари, предназначени за ремонт на улица в Проглед, към други две села в общината, съобщи БНР.
 
С решение на финансовия министър са отпуснати близо 950 000 лева, с които да бъдат асфалтирани десет улици в община Чепеларе, включително и една улица в село Проглед. 

Комисиите в общинския съвет обаче са решили да преразределят парите за Проглед – общо 218 000 лева. За селото остават 18 000 лева за чакълиране на улицата, вместо асфалтиране. 

Други 50 000 лева отиват за центъра на Павелско, а 150 000 лева се отклоняват към Забърдо за пътя към гробищата, за централната улица и тротоари. 

Кметът на Проглед Марио Куцинов е изпратил отворено писмо до финансовия министър, областния управител на Смолян, общинския съвет и кмета на Чепеларе, придружено с подписка на жители на Проглед. 

Писмото подробно разказва за конфликта, продължаващ от години и създаващ напрежение в родопското село. Жителите на Проглед искат да получат конкретен отговор дали отпуснати целево пари могат да се пренасочват и да се използват за друго.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама