Започва подновяване на площада в Куклен

16:45, 21 мар 18 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонти и благоустройство на гр. Куклен са сред приоритетите на местното управление. Възстановяването започва от централния градски парк, прилежащите площадки и стълбища. В момента тече проучване и проектиране на отводнителните канали за повърхностни води в местностите „Бара“, „Св. Илия“ и „Вриш“. Финансирането на дейностите идва от комбинатa за цветни метали, след заключителното полагане на подписи по програма за сътрудничество, чието изпълнение ще доведе до подобряване на условията за живот в община Куклен.

С КЦМ поддържаме много добри партньорски отношения. Компанията проявява разбиране към трудностите, които трябва да преодоляваме и не веднъж се отзовава в помощ на общината и за проекти, които са извън разписаните в програмата. Благодарим също, че средствата за инфраструктура тази година са повишени с 20 000 лв. спрямо предходната година” - каза кметът на град - Куклен Мария Белчева.

Освен за строителство и материално облагородяване, в програмата са заложени средства за култура. Осигурено е участие в Детския панаир на занаятите, както и в Есенния панаир на занаятите в град Пловдив. Танцовото  и изящното изкуство са залегнали дълбоко в българската култура, затова детски танцов състав и кръжок по „Пластика от царевична шума” имат осигурено участие в международните детски фестивали в град Берчето, Италия и град Левоча, Словакия.

Други изяви включени в списъка със събития са програма за деня на детето 1 юни, провеждане на спортен празник за по случай Независимостта на България, както и отбелязване на Европейската седмица на физическата активност и спорта.

Зимата в България не може да остане незабелязана, затова в програмата е включено провеждане на ски-училище за 50 деца от СУ  „Отец Паисий ”.  СОУ „Отец Паисий” е включено в програмата за здравословно хранене, като за всеки ученик е осигурен по един плод на ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама