В Пловдив се открива националният конкурс "Орфееви таланти"

10:30, 22 мар 18 / Култура 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ се открива днес от 19 часа в залата на Военния клуб в Пловдив.

Организатори са Българският национален младежки фолклорен съюз и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

В празничния концерт от 19 часа  ще вземат участие Академичният народен хор и Академичният народен ансамбъл към АМТИИ с главен диригент проф. академик Милчо Василев и диригент на оркестъра доц. д-р Владимир Владимиров, а също и Академичният народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев. Солисти ще бъдат Росица Пейчева, Жечка Сланинкова, Данислав Кехайов.

"Орфееви таланти" има за цел да даде изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. Изпълненията се оценяват в шест възрастови групи - от деца до 7-годишна възраст до участници над 25-години.  

Конкурсът съхранява и обогатява  българската национална култура и се посещава годишно от над 5 000 привърженици на фолклора от всички области в България. Председател на журито е проф. акад. Милчо Василев - ректор на АМТИИ - Пловдив.

 



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама