Токов удар спря електричката Хисаря-Карлово

12:35, 23 мар 18 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките само на денонощие втори инцидент по жп-линията Пловдив-Карлово. Електрически влак "Сименс", който тръгва в 5.40 ч. от Хисаря за Карлово, се е повредил на гара Долна махала. Причината най-вероятно е авария в електрическата система на композицията, съобщи БНР. 

Влакът ще остане на гара Долна махала за неопределено време, докато се отстрани повредата. Затова БДЖ търси автобуси, с които да се превозят пътниците, съобщиха за Радио Пловдив от жп-гарата в Карлово. 

Извършва се проверка на нивото на напрежението в контактната мрежа в участъка. Засега няма данни за какъвто и да било проблем по железопътната инфраструктура (железен път и контактна мрежа) по линията Пловдив- Карлово, съобщиха от НКЖИ.

Това е втори инцидент с пътуващите по линията Пловдив-Карлово. Вчера сутринта скална маса падна на жп-линията до тунела между спирките "Отдих" и "Светлина". Пътническият влак престоя на гара Баня около 7 часа, а пътниците бяха превозени с автобуси. Малко след 14.00 ч. движението бе възстановено. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама