Северноирландската рокендрол група "The Bonnevilles" идва за първи път в България за концерти в София и Пловдив днес и утре. Блус-дуото с повече дисторшън и подчертано пънкарска душа е специален гост на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР по повод десетата му годишнина.  

"The Bonnevilles" са Андрю МакГибън Младши (китари, вокали) и Крис МакМълан (барабани). Сред вдъхновенията на двамата музиканти са Хаулин Улф, Хаунд Дог Тейлър & The Houserockers, Motorhead, Queens Of The Stone Age и, разбира се, легендарният им сънародник Ван Морисън. 

Според специализираните издания, "The Bonnevilles" звучат като Хаунд Дог Тейлър през усилвателите на „Блек Сабат“. Свирили са като трио с легенди като Ревърънд Бийт-Ман, бащата на Voodoo Rhythm Records, и Джеймс Лег, който също ще бъде специален гост на „Аларма Пънк Джаз“ тази пролет.

Репертоарът на "The Bonnevilles" увлича в истински водовъртеж както първичната енергия на „дяволската музика“, така и бавните им и прочувствени, философски и почти ритуални песни като Don’t Curse The Darkness, The Rebel Shrug, We‘re Just The Right Distance From The Sun. Текстовете са на МакГибън, който черпи вдъхновение и от ирландската поетическа традиция, и от собственото им ежедневие. 

„Ние не сме американска рокендрол група, за да пеем за бързи коли и други подобни. Текстовете на песните ни са следствие на нашия собствен опит,“ споделя вокалистът и китарист на групата пред БНР и дава пример, че дори родният им град присъства фино и самоиронично в песните им Erotica Laguna Lurgana, No Law In Lurgan и др.

През миналата седмица "The Bonnevilles" стъпиха на континента с четвъртия си студиен албум "Dirty Photographs", а в момента продължава първото им балканско турне, част от което са и София и Пловдив.
 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно