Над 200 шивачки протестираха срещу австрийския собственик на фирмата

14:10, 17 апр 18 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 шивачки протестираха срещу австрийския собственик на фирмата, в която работят край пловдивското село Стряма. Работничките не са получавали заплати за март, а след Великден са били известени, че предприятието е в процедура по обявяване в несъстоятелност. При протестиращите днес отиде омбудсманът Мая Манолова, предаде БНР. 

Протестиращите обясниха, че са в платен престой и в неведение какво ще последва. "Затвориха фирмата и казаха, че не можем да идваме на работа. По едно уведомление раздадоха и ако ще ни съкратят, ако е всичко законно, трябва и обезщетение да ни изплатят", жалват се шивачки.

Мая Манолова заяви, че представители на фирмата не са се явили на уговорената среща в Пловдивската инспекция по труда. Тя посъветва шивачките да не подписват споразумение за напускане по взаимно съгласие и обясни, че започналата процедура по закриване на фирмата е важно обстоятелство. "Защото само при започването на тази процедура работниците могат да си получат дължимите заплати от Фонда за гарантиране на вземания", допълни Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама