Арестуваха полицаи и шеф на районно в Пловдивско

16:05, 19 апр 18 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима полицаи са били арестувани при акция в Пловдивско, съобщи bTV. Сред задържаните е началникът на районното управление в Раковски.

Георги Илиев е арестуван с още двама подчинени за участие в корупционни практики. Според разследващи става въпрос за подкуп над 15 000 лева. Не се уточнява кой го е дал. От полицията отказват на този етап подробности и обещават повече информация в петък.

Престъпленията срещу Илиев и подчинените му излезли наяве покрай разследваните пловдивски полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, които бяха задържани заради въоръжен грабеж на бус с цигари през май миналата година. Това стана на "Кукленско шосе", като ченгетата заплашили с оръжие водачът на автомобила Ерхан Хакков и го завързали със свински опашки. Редови полицаи твърдят, че колегата им Модев демонстрирал много висок стандарт и карал скъп джип.

През септември 2015 г. други двама шефове на полицейски управления в Пловдивско се разделиха с постовете си.

Димчо Темелков, който ръководеше РУ в Асеновград и Васил Налбантов, който бе начело на районното в Първомай бяха разследвани за длъжностни престъпления. Заедно с тях бяха арестувани зам.-полицейски шеф от Първомай и двама оперативни работници


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама