РИОСВ – Пловдив е наложила санкции за 54 300 лв. от началото на годината

14:40, 23 апр 18 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 300 са проверените обекти от експертите на РИОСВ – Пловдив от началото на годината. Половината са инспектирани извънредно. Издадени са 131 предписания за установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство. Съставени са 22 акта за констатирани административни нарушения. През периода са издадени 15 наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство, при които са наложени санкции на стойност близо 54 300 лв. Събраните суми от санкции през периода са 118 296 лева.

На „зеления“ телефон са подадени 78 сигнала, по които са извършени проверки от експертите на РИОСВ – Пловдив. Част от жалбите не са от компетентността на инспекцията и са препратени до други контролни органи за предприемане на действия.

Чрез документооборотната система на РИОСВ – Пловдив, през периода са обработени 5870 документа. На интернет страницата на инспекцията са публикувани 673. Повече информация за отчета на РИОСВ – Пловдив, може да се видят на сайта на инспекцията: www.plovdiv.riosv.com



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама