• Снимка: Pixabay

След бурни дебати общинските съветници на Пловдив решиха концесията за изграждането на стадион "Христо Ботев" да бъде удължена с 1 година и 5 месеца с 43 гласа "за", нито един против и два "въздържал се".

Против предложението се изказа общинският съветник Божидар Здравков, според когото ръководството на футболен клуб Ботев не е представило никакви финансови разчети за изграждането на стадиона. Председателите на останалите групи бяха категорични, че трябва да се даде възможност на ръководството да реализира идеята си да изгради спортния комплекс.

Кметът Иван Тотев взе думата и заяви, че общината е водила няколко месеца преговори с шефовете на клуба относно техните намерения. Той добави, че правилното политическо решение да им се даде възможност да реализират идеите си за строежа на спортния комплекс.

Строителството на стадион "Ботев", след удължаването на договора за концесия, трябва да приключи до март 2020-та година, предаде БНР. 

Според подписания договор, инвестицията в спортното съоръжение не трябва да е по-малка от 14 милиона и 450 хиляди лева. 

По експертни оценки футболният терен ще струва 800 000 лева, изкуственото осветление половин милион лева, а по 2,5 милиона лева ще струват стоманената покривна конструкция и сектор В със съблекалните.

Сектор А е оценен на 4 милиона лева, сектор Б и сектор Г по 1,5 милиона лева, а ъгловите трибуни – 1 милиона лева.

До тук се стигна след продължителни разговори на общинското ръководство с управата на футболен клуб "Ботев".

Ангел Палийски, председател на Съвета на директорите на ФК Ботев заяви, че са очаквали това решение. Според него срокът е съвсем реален и ще бъде спазен. 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно