Община Пловдив обновява „Ядрото“ в кв. ''Капана''

14:30, 15 май 18 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на месец май ''Ядрото'' в кв. „Капана“ ще бъде напълно с нов облик и ще бъде готово за началото на „Капана фест“, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той заяви, че Община Пловдив подготвя специална изненада за пловдивчани и гостите на града мястото да бъде използвано през летните месеци концерти и музикални събития на пловдивски изпълнители, Биг Бенд и т.н.

От 1 юни до 30 септември от 21 до 22 часа, един ден от седмицата – петък или събота, ще има концерт, финансиран от Община Пловдив.

„Мястото е проектирано така, че да може да се използва за различни събития. Освободихме целия терен, поставена е електро и ВиК инсталация за допълнителни оборудвания за различни събития и фестивали, поставени са заготовки под плочките, където да могат да се поставят шатри, когато времето е дъждовно. Ще подменим дъските“, уточни кметът.

Зоната ще изпълнена с още повече събития, което ще даде допълнителен тласък в културния живот на града. Ще бъдат поставени и допълнително две камери.

Продължава работата на администрацията и по другите културни обекти – галериите на улиците „Гладстон“, „Съборна“, на „Райко Даскалов“ (бившия магазин Детмаг), площад „Централен“.

Съставена е и работна група за кандидатстване по програмата за културно наследство на МРРБ за 9 милиона лева за двата важни обекта Източна порта и Небет тепе. Идейният проект за Източната порта е внесен за съгласуване от НИНКН, а по отношение на Небет тепе ще реализираме проекта на арх. Пройкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама