Розопроизводителите от Карлово излязоха на спонтанен протест

09:45, 18 май 18 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестиращите се събраха пред сградата на общината в Карлово заради драстичния спад на изкупната цена на розовия цвят. Розопроизводителите настояват за държавна политика, която да гарантира цените в отрасъла, съобщи БНТ.

Земеделците заявиха, че готвят национален протест във връзка с ниската изкупна цена на розовия цвят. В протеста ще се включат розопроизводители от 8 общини.

Розопроизводителите заплашват и че ще изкоренят розовите насаждения, защото малко след започването на розобера изкупната цена паднала от 2.50 лева на 1.80 лева за килограм. Земеделците обясняват, че обмислят да спрат да прибират реколтата, защото търпят големи загуби.

Във връзка с това производителят на розов цвят Пламен Шопов заяви, че в сектора има картел. "Хората изнемогват, мъчат се, цветът пада, догодина розовата долина ще стане долината на бурените", допълни земеделецът.

Производителите са сигурно, че причината за по-ниската изкупна цена не е по-ниско качество на материала, нито свръхпроизводството от миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама