Немски бизнес компании търсят млади специалисти в Пловдив

14:00, 18 май 18 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Немски компании, развиващи бизнес в Пловдив, се нуждаят от технически специалисти, като заплащането в сферата става все по-високо. Фирмите представиха дейността си на форум във филиала на Техническия университет в Пловдив, съобщи БНТ.

69 са фирмите в Пловдив в момента, които се представляват от Германо-българската индустриално търговска камара. Част от компаниите представиха дейността си на форум, организиран от Камарата, в опит да намерят кадри за бизнеса си.

''Основните специалисти, от които се нуждаят тези компании, са специалисти в техническата сфера, като се започне от машинни оператори, които могат да управляват високо технологични машини, през инженери, през химици, физици'', каза представителят на Германо-Българската индустриално търговска камара за Пловдив д-р Мариана Чолакова.

''Търсим специалисти, които владеят добре чужди езици. Работим с над 35 такива, като в Пловдив сме от 2011 година, доста динамично се развиваме, екипът тук е от над 300 човека в момента'', заяви представител на фирма за аутсорсинг услуги Нели Влахова.

Освен студенти и вече работещи млади специалисти посетиха форума, за да се насочат към друга сфера на развитие.

Според директора на филиала на Техническия университет в Пловдив инж. Въльо Николов бизнесът трябва да бъде все по-активен по отношение на подпомагането на университета: ''Имаме чудесни примери в тази посока, има компании, които обновиха изцяло лабораторно оборудване в университета и естествено по този начин се повишава и качеството на обучение на студентите.''

Предстои две нови немски компании да открият представителства в Пловдив, като те също ще се нуждаят от обучени специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама