Две – три бири Фест превзема Пловдив

18:00, 27 май 18 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година фестивалът „Две – три бири фест” ще събере на 16- ти и 17-ти юни български и чуждестранни занаятчии пивовари и любителите на крафт пивото. След успешното миналогодишно издание и големия интерес към събитието, организаторите решават да го развият, като тази година то ще е в по-голям мащаб,  с няколко обособени тематични зони в градска среда. При това не къде да е, а в знаковия Тютюнев град, към който са отправени толкова погледи и надежди.

Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 150мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, ще има опция и за закупуване на пиво за вкъщи или за подарък на приятел със страст към хмеловото питие.  Участниците са както добре познати имена от предния формат, така и съвсем нови и непознати за пловдивската публика пивовари.  Амбицията на фестивала е да събере и представи всички онези хора, за които качественото пиво е не само занаят, но и култура, и начин на живот.

Посетителите на „Две – три бири фест” ще могат да се отпуснат в специално изградена лаундж зона, за да изпият препочитаното си питие в приятна атмосфера с индустриален привкус;  да посетят дегустационната зона, където ще се  запознаят  с някои от самите пивовари и ще разберат повече за процеса на варене и качествата на хмеловите еликсири, както и да се забавляват в парти зоната – за всички готови за купон и щуро изживяване. Там опитните бармани от най – новото място в града под тепетата „Пощата” ще се погрижат да приготвят най – подходящата напитка за всеки вкус. Ще може да се насладите на специално създадени за събитието коктейли с бира.

В събота вечер ще се вихри щуро парти под звуците на подбран диджей микс, а в неделя денят ще бъде насочен към всички почитатели на бирата, които предпочитат да посетят мероприятието със семействата си. За децата ще има аниматорска програма, за да може родителите да се насладят пълноценно на удоволствието от хубавата бира.

„Две – три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

Събитието се провежда в партньорство с бирен бар „Котка и Мишка“, коктейл-бар “Пощата“, Total sport, Proxiad, Real Time Games Develepment (RTGD).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама