Старият асфалт от АМ „Тракия“ е добре дошъл за улиците в пловдивски села

19:00, 08 юни 18 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметовете на селата в община Раковски се надпреварват кой пръв да вземе стария асфалт от автомагистрала „Тракия", за да си ремонтират разбитите улици. В момента се преасфалтира северното платно на аутобана край Пловдив. Някои от жителите дори си плащат директно на камионите и запълват сами дупките пред домовете си.

Още преди да започне ремонтът на магистралата, строителните фирми питали кметовете дали може да складират стария асфалт на тяхна територия. Няколко села се съгласили, но в замяна поискали да го ползват за запълване на дупки.

"Така или иначе щеше да бъде извозван някъде и това е повече разход за изпълнителите и повече бавене за самото изпълнение. Дори се радвам на това, че помагам по този начин на държавата да бъде по-бързо осъществен този ремонт", заяви Иван Тачев - кмет на село Белозем.

Най-голямо количество - по 10 000 тона има за селата Белозем, Чалъкови и Шишманци. От години пътната настилка в Белозем е в много лошо състояние. "68 км. пътна мрежа в Белозем - улична общинска мрежа. От тях може би едно 80% са зле", отбелязва Тачев.

"Всяка година ремонт на колите и то як ремонт", жалва се Стоян Стоянов - жител на Белозем. "Зимата особено, ако не е с джипа няма с какво да минем. С кола изобщо не може. Тук става половин метър водата", споделя и Стоянка Пенева.

Очаква се запълването на дупките с фрезования асфалт да започне до дни. Макар и стар, той трябва да издържи поне две години. А хората се надяват все някога уличната мрежа да бъде напълно асфалтирана.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама