Горя мотрисата на влака Пловдив-Панагюрище

10:35, 11 юни 18 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мотрисата на влака Пловдив - Панагюрище се запалила в движение между пазарджишките села Цар Асен и Смилец, съобщиха от областната противопожарна служба в Пазарджик, предаде ''24 часа''.

Сигналът за инцидента е бил подаден около 15.30 ч. в неделя. Няма ранени и пострадали пътници и служители на железницата, вратите на влака са били отворени навреме, след като дим е навлязъл в композицията " Сименс - Дезиро", и всички са успели да слязат.

Пожарът е бил потушен от екип с един противопожарен автомобил. Според очевидци от БДЖ изпратили автобус за извозването на пътниците. Той обаче се напълнил. С високопроходим автомобил на пожарната от мястото на инцидента осем възрастни пътници са били извозени до жп-спирката на село Смилец, а останалите се придвижили пеша.

Според редовно пътуващи по линията това не е първия инцидент с " Дезиро" по линията Пловдив- Панагюрище, но до момента не е било толкова драстично. Не е ясно и какви са щетите по влаковата композиция, защото от БДЖ все още няма официална информация по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама