Военната прокуратура в Пловдив разследва инцидента в авиобаза "Крумово"

09:59, 12 юни 18 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивска военно-окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство при условията на неотложност, във връзка с инцидента с военния хеликоптер, съобщиха от прокуратурата.

Местопроизшествието е посетено незабавно от трима прокурори от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив, които са започнали разследване, бил е извършен първоначалния оглед и свързаните с него действия. Днес престоят още огледи от разследващи и експерти, разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства.

До момента е установено, че около 20.30 ч. на 11 юни, при извършване на планов тренировъчен полет, военен хеликоптер Ми-17 е аварирал и е паднал от 20 м в района на авиобаза Крумово.
 
На място са загинали двамата пилотиращи офицери - капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а третият член на екипажа - бордният механик офицерски кандидат Алексей Каменов, е бил приет в болница в тежко състояние с няколко фрактури, но без опасност за живота.

Причината за инцидента не е установена до момента, като най-вероятна такава за авиозлополуката е от техническо естество. Няма данни за човешка грешка. Разследването се провежда интензивно, след събиране на необходимия обем доказателствен материал, ще бъдат назначени съответните технически експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама