Забраниха на внук насилник да доближава баба си в Асеновград

11:10, 13 юни 18 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Млад мъж от Асеновград няма право да приближава дома на баба си в продължение на 9 месеца, реши районният съд в града. Причината е тормоз от страна на внука, предаде ''24 часа''.

Димитър Иванов вече имал подобна заповед, издадена през октомври миналата година. Тогава бил принудително отстранен от жилището на баба си Стефка Борисова. Срокът на защита изтекъл на 27 януари тази година и на следващия ден той влязъл в блока на пенсионерката. Скрил се на тавана и я изчакал да се прибере от магазина. Пред съда жената обяснила, че докато се канела да отвори вратата, той изскочил от скривалището и се нахвърлил върху нея. Издърпал ключовете от ръцете й, настъпил я по крака и я изблъскал на стълбите. Крещял, че "ще й види сметката". След това влязъл в апартамента и залостил. Наложило се Борисова да вика полиция, за да й върне внукът ключовете.

80-годишната Стефка твърди, че след случая се страхува за здравето и живота си, тъй като неведнъж Иванов й нанасял побой. Магистратите са постановили той да плати и 200 лева глоба по закона за защита от домашно насилие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама