В Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев

13:00, 13 юни 18 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В град Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев. В него участват 15 средни училища, носещи името на великия поет-революционер.

Срещата бе открита от директора на калоферското средно училище „Христо Ботев“ - Таня Маринова и гайдарски състав от възпитаници на училището. В залата на НЧ „Христо Ботев“ представители на всички училища представиха мултимедийни презентации на тема „Моето училище – горд наследник на Христо Ботев“. На последния слайд от презентацията учениците бяха написали своето послание, свързано с личността на Христо Ботев и паметта за него у младите хора. С тези послания децата поставиха началото на създаването на Юбилейна книга. Тържествено шествие със знамената на всички училища се отправи към паметника на Христо Ботев, където бяха поднесени гирлянд на славата и цветя в знак на признателност. Националният събор продължи с концерт, в който взеха участие Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“ град Кърджали и певицата Деси Добрева.

Поздравителен адрес до всички организатори и участници в Националния събор бе изпратен от министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев. В него бе написано: „…Благодаря Ви за провеждането на ученическия събор, с който давате възможност учениците да помнят и почитат тези, които са се посветили на великата кауза на свободата! Христо Ботев е не просто част от най-славния български път, Христо Ботев е част от вечността.“
На събитието присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Веска Ненчева,  председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, експертът от Министерството на образованието и науката – Радостина Николова, експертът от РУО Пловдив – Димитър Ставрев, много жители и гости на града.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама