Ремонтираха още 3 детски площадки в район „Южен“-Пловдив

18:00, 13 юни 18 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По инициатива на кмета на район „Южен“ Борислав Инчев бяха възстановени три детски площадки, пострадали от вандалски прояви. Местата за игра се намират на пресечката на ул. “Македония“ с ул. „Крушево“, ул. „Гоце Делчев“, както и  на кръстовището на ул. „Ст. Стамболов“ с ул. "Георги Кирков".

На площадките се отремонтираха дървените елементи по оградите (общо около 50 м.), доставиха се и се монтираха нови врати, ремонтира се покривът на едно от детските съоръжения, както и една люлка. Подменени са всички счупени летви на пейките. „Призовавам родителите и всички, ползващи детските площадки, да ги пазят. Нека не позволяваме да бъдат отново разрушени, защото те са както за игра на всички деца, така и за отдих на жителите на "Южен", коментира районният кмет Борислав Инчев.
Той допълни, че е изключително притеснен от факта, че вандалските прояви на местата за игра се превръщат в рецидив. "Ако се налага да обновяваме всяка площадка по няколко пъти, скоро може да се окажем без средства, с които да го правим. Призовавам гражданите да бъдат бдителни, а младите хора да не рушат съоръженията за нашите деца", заяви още районният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама